Gedreven door het feit dat we in de praktijk steeds vaker honden zien welke voer gerelateerde huid, maag en darmproblemen hebben, zijn we op zoek gegaan naar een gezond en natuurlijk ook betaalbaar alternatief ten opzichte van het huidige aanbod in hondenvoeding.

Na vele gesprekken met liefhebbers, fokkers en natuurlijk dierenartsen zijn we tot de conclusie gekomen dat er onder andere wat aan de eiwitsamenstelling van de huidige hondenbrokken zou moeten veranderen.

De grootste verandering zit bij Pro Dogfood dus in het gebruik van ZALM als bron van eiwit in de plaats van het door de meeste fabrikanten gebruikte kippenvlees, rundvlees of lamsvlees. Verder gebruiken we dan ook nog eens minimaal 20% ZALM in onze brokken, terwijl de meeste merken maar een magere 5 tot 10% kippenvlees, rundvlees of lamsvlees gebruiken in hun samenstelling ! De biologisch hoogwaardiger eiwitbron ZALM maakt de vertering van Pro Dogfood een stuk makkelijker en zorgt voor een veel betere opname van de voedingsstoffen.

De andere grote verandering is het ontbreken van tarwe in onze samenstellingen waardoor natuurlijk de tarwegluten, welke bij veel honden voor problemen zorgen ontbreken in onze brokken. In de plaats hiervan gebruiken wij gepofte mais en bruine rijst als bron van koolhydraten en ruwe vezels welke natuurlijk onmisbaar zijn in een evenwichtige voeding.

De resultaten zijn verbluffend te noemen en de acceptatie is geweldig ! Veel honden met huid, maag en darmproblemen reageren al met 3 tot 7 dagen bijzonder positief op de overstap naar Pro Dogfood hondenbrokken. Een bijkomend voordeel is dat veel honden minder voeding gebruiken door de hoge biologische waarde van de door ons gebruikte Zalm.

Ook voor honden zonder huid, vacht en darmproblemen is Pro Dogfood natuurlijk een uitstekende brok die voldoet aan alle voedingsbehoeften van uw hond

0

Start typing and press Enter to search